Skip to main content

Vegetar Carpaccio med squash 

Denne lette og friske retten passer perfekt som forrett eller som siderett. Rå squash har en mild og delikat smak, og sammen med syrlig dressing, friske urter og søte granateplekjerner får du en nydelig balanse. Sørg for å bruke fersk squash og skjær den i tynne strimler.

wp-content/uploads/2025/07/16cc6ced7d9e2ce1e192e1fe70574918181215da53e3db8e443ccf7a9f8e05ee.png

Denne lette og friske retten passer perfekt som forrett eller som siderett. Rå squash har en mild og delikat smak, og sammen med syrlig dressing, friske urter og søte granateplekjerner får du en nydelig balanse. Sørg for å bruke fersk squash og skjær den i tynne strimler. 

Tid: ca. 15 minutter 
Antall porsjoner:

Du trenger: 

  • 2 squash 
  • 2 ss extra virgin olivenolje 
  • 2 ss hvitvinseddik 
  • 1 fedd hvitløk, finhakket 
  • En liten neve fersk mynte, finhakket (pluss noen hele blader til pynt) 
  • Litt salt, etter smak 
  • Ca. 30 g granateplekjerner 
  • 30 g pecorino (evt. parmesan), høvlet i tynne flak 

Slik gjør du: 

  1. Bruk en mandolin eller grønnsaksskreller til å skjære squashen i lange, tynne strimler. Legg dem til side. 
  1. Bland olivenolje, hvitvinseddik, hakket hvitløk og mynte med litt salt. Visp dressingen lett i et minutt til alt er godt blandet. 
  1. Vend squashstrimlene i dressingen, og legg dem deretter pent på et fat. 
  1. Hell resten av dressingen over. Strø over granateplekjerner og flak av pecorino. Pynt med noen ekstra mynteblader før servering. 

Bon Apetit!