Kremet soppsuppe

Nå er soppsesongen her! Lurer du på hva du kan lage med sopp? Her får du vår oppskrift på varmende høstsuppe med kantareller, fløte og god kyllingkraft. Server den fyldige suppen som forrett eller til hovedrett med fersk brød.

Bilde og tekst: Meny

Ingredienser

Suppe

  • 300 g kantareller
  • 1 stk løk
  • 2 ss smør
  • 6 dl kyllingkraft evt kyllingfond, utblandet
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 ss maizenamel
  • 2 ss kaldt vann

Topping

  • 100 g kantareller
  • 1 stk løk
  • 4 ss friske urter, f.eks. timian eller persillehakket

Slik gjør du

  • 1. Rens soppen og del i grove biter. Fres soppen i smør sammen med løken til soppen er gyllen.
  • 2. Tilsett kraft og fløte. La koke i 10 minutter.
  • 3. Ha i creme fraiche og kjør suppen jevn med en stavmikser. Rør ut maisennaen i kaldt vann og ha i litt og litt i suppa under omrøring. Jevn suppa til ønsket konsistens.
  • 4. Topp med kantareller og friske urter, og server!

Vel Bekomme!

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke