Om
Grønlands Torg

Vi ønsker velkommen til Grønlands Torg – et handlesenter uten dører eller tak, åpent for alle døgnet rundt hele året. Både kunder og ansatte tilpasser seg sol og regn, varme og kulde, ser trærne bli grønne, gule og bare.

Dette er noe av det som skiller Grønlands Torg fra de fleste andre kjøpesentre. Vi har også veldig mange kulturer og nasjonaliteter representert både hos kunder og de som jobber her. Det skaper et miljø med mangfold.

Grønlands torg ligger på Grønland i bydel Gamle Oslo. Torget ble anlagt på 1860-tallet som kvegtorg, altså et sted for kjøp og salg av kveg. I tillegg var dette en av flere steder i byen det foregikk klokkebytte, og her lå det fra 1911 også gartnerhall og stasjon for kjøttkontroll. Navnet på folkemunne ble snartKutørjet. På den tiden lå torget mellom Akerselva, Grølandsleiret, Schweigaardsgate og Tøyenbekken. I dag ligger torget litt lenger øst.

Billedhugger Tone Thiis skapte sine kjente klovner til åpningen av Grønlands Torg i 1992.

Gartnerhallen brant ned i 1974, og samme år tok kjøtthandelen slutt. I stedet overtok bussene. Fra 1980-tallet begynte ny boligutbygging, og på 2000-tallet har det skjedd en revitalisering med et nytt kjøpesenter, gågate og mer uteliv.

Vi ønsker deg en hyggelig opplevelse på Grønlands Torg!

Kontaktinfo

Postadresse
Postboks 5070 Majorstuen,
0301 Oslo

Besøksadresse
Smalgangen, Grønland

Leie av lokaler
Eiendomssjef Erlend Spilling
tlf. 21 62 02 05 

NAF-gårdene AS
tlf. 21 62 02 00

Senterleder Søren Hetland

Søren Hetland

Senterleder

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke