Lørdag 17. september er det nok en gang klart for Mote & Gjenbruk på Grønlands Torg! Det vil bugne av tekstiler, bånd, knapper og alt du trenger for at du skal kunne sette ditt preg på egne eller nyinnkjøpte varer.

Bilde: Karoline Hestnes

Du får nesten følelsen av være på reise i utlandet i smalgangen som smyger seg fra Grønlands Torg og bort mot Akerselva; lokale kaffesjapper, lukten av eksotisk mat fra ulike verdenshjørner, fargerike tekstiler og bugnende salgsboder med 2ndhand og vintage mote.

Karoline Hestnes er en av eierene av The Fashion Archives, som er samarbeidspartner for Mote & Gjenbruksdagene på Grønlands Torg. Via The Fashion Archives kan du leie bord og stativ, både som privatperson og som Slow Fashion-aktør.

– Mote, gjenbruk og markedsdager er rett og slett noe jeg digger. Spesielt her midt i smeltedigelen av Oslo. Følelsen av å finne noe helt unik og å gjøre et godt bruktkupp gjør at det kribler litt ekstra i magen, sier Karoline.

Bilde: Solveig Selj // Det blir selvfølgelig også ansiktsmaling for de minste.

GJENBRUK = THE NEW NORMAL

Blant de yngre er gjenbruk nærmest the new normal. I løpet av den siste tiden har vi sett en boom av utleietjenester innen turutstyr, verktøy og ikke minst klær. På Mote & Gjenbruksdagene tidligere i år var to av utleieaktørene til stede for å vise frem de praktiske og miljøvennlige tjenestene de tilbyr til barn og småbarnsfamilier.

Karusell tilbyr utleie av fargerike klær til de aller minste. Blant annet klær fra det kule merket Mini Rodini. Sirqel tilbyr utleie av parkdresser og sykler til barn.

– Det er veldig gøy å være tilstede her på markedet hvor vi møter potensielle framtidige «leietakere», sier Anna, grunnlegger av Karusell når Karoline stikker innom standen deres.

Vi gleder oss til en ny runde med Mote & Gjenbruk – lørdag 17. september på Grønlands Torg.

Klikk deg inn på facebook-eventet vår her!

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke