Chaiwala har åpnet!

Nå har den indiske kafeen Chaiwala åpnet på torget.

Grunderne Robin og Harkiarat har sammen med en tredje kollega Gopi startet den helt nye indiske matkonseptet! Kafeen åpnet 10.mai!

Ordet «Chaiwala», betyr temakeren, og som ordet sier kommer caféen til å tilby en variasjon av ulike indiske tesorter, men også fokusere mye på mat. Gründerne Robin og Harkiarat forteller at ideen er at det skal bli noe midt imellom fine dining-restaurant og kantine, som serverer Indiske frokost- og lunsjretter med rimelige priser. -Det skal være mulig å spise lunsj her hver dag, og skal ikke koste skjorta, forteller Robin. 

Kjøkkenet kommer til å bestå av håndplukkete profesjonelle kokker fra India, som sikrer indisk og autentisk meny og opplevelse for kundene. Det blir plass til rundt 60 gjester inne og enda flere ute på sommeren, og med handikappvennlig og universell utforming, blir restauranten tilgjengelighet for alle som vil komme innom. 

Gründerne satser stort på dette nye konseptet, og forteller at Grønland er den perfekte plassen for caféen på grunn av det store mangfoldet i området, og høyt antall kontorarbeiderne som kan trenge en rask og god lunsj i midten av arbeidsdagen. I tillegg til maten kommer også omgivelsene til å representere en autentisk indisk caféstemning.

Avbildet: Robin og Harkiarat

Temakeren:

En annen viktig ting de skal servere er te.

‒ Det blir mye forskjellige tesorter som du kan kose deg med. Du må gjerne bare ta en kopp te om du øn-sker det. Det blir litt sånn indisk Starbucks, men med mye mer fokus på mat. Du får selvsagt også kaffe her, sier Robin.

For de som kan indisk eller punjabi forteller navnet «Chaiwala» presist hva du får som drikke. Chai betyr te, og wala betyr mann, maker eller selger. Altså en temaker eller gjerne en temann.

Det tre gutta har alle sin opprinnelse fra Punjab nordvest i India, og dette er ikke det første serveringsstedet de skal drive. Gopi driver en av byens beste burgersteder, Jønk, som også ligger i Smalgangen på Grønlands Torg. For noen år siden var han også med på å starte opp restauranten «Holy Cow», som fikk svært god omtale, før den ble stengt da lokalet skulle benyttes til andre formål. Robin og hans familie driver åtte Subwayutsalg, en amerikansk kjede av hurtigmatrestauranter, som hovedsakelig selger sandwicher og salater. Alle tre driver på med separate ting, men dette skal de bygge sammen.

‒ En av grunnene til at vi er tre stykker er at vi ser for oss at dette kan bli populært og kan ekspandere fort til andre steder i byen og Norge, forteller Harkiarat optimistisk.

Indisk og autentisk

Robin understreker at «Chaiwala» ikke skal bli noen ny «Holy Cow». Menyen skal de sy sammen med profesjonelle kokker, og de kommer til å kjøre en ganske lang testperiode for å lande menyen før de åpner.

‒ Det skal være indisk og autentisk. Mest inspirert av maten fra nordlige deler av India, men med litt av det beste fra alle deler av India, forteller Robin.

Kjøkkenet vil bestå av flere kokker som hentes inn direkte fra India. Gutta forteller at det er umulig å få tak i indiske kokker som allerede er i Norge.

‒ Kokkene har vi bevisst hentet inn fra flere steder i India. Det er en stor prosess å ansette og håndplukke dem, sier Harkiarat.

«Viben» av restaurant

De mener at det beste stedet å teste det nye indiske cafékonseptet på er her på Grønland.‒ Her er det stort mangfold, og det er mange som jobber på kontor i området. Stedet skal bli prisvennlig. Det skal være mulig å spise lunsj her hver dag og skal ikke koste skjorta, sier Robin.

‒ Siden vi satser på å være et lunsjsted må vi ha stort tempo. Folk har bare en halvtimes tid, og da må det gå fort. Du må kunne bestille og rekke å spise maten din på tretti minutter, skyter Harkiarat inn og legger til:

‒ Vi vil også ha stort fokus på at maten skal se bra ut. Utseende er viktig, men smaken selvsagt viktigst. De har fortsatt ikke bestemt seg for om gjestene skal bestille maten fra bordene eller i disken, men de skal garantert få servert maten ved bordene. ‒ Du skal få «viben» eller følelsen om at du er på restaurant, selv om det egentlig er en café, sier Robin.

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke