Eksotiske matopplevelser på Grønlands Torg

Grønlands Torg er et pulserende og eksotisk område sentralt i Oslo, med et bredt spekter av spisesteder som tilbyr en rekke matopplevelser fra forskjellige kulturer. Her finner du alt fra tyrkisk, libanesisk, italiensk, gresk, kurdisk til amerikansk kjøkken. I denne artikkelen tar vi deg med på en reise gjennom de forskjellige spisestedene som finnes på Grønlands Torg, fra de mest kjente restaurantene til de mer skjulte perlene. Les videre for å oppdage hvilke steder som er verdt å besøke neste gang du befinner deg i området.

 

Saray Restaurant

Saray Restaurant er en spennende tyrkisk restaurant. De bruker kun ferske og gode råvarer, og er stolte av å servere hjemmelaget mat av tyrkiske kokker som setter sin stolthet i å sikre deg en god smaksopplevelse. Hos Saray baker de pide og tyrkisk børek selv i egen steinovn. Alle retter serveres med nybakt pide, som er et tynt og mykt brød. Hovedretter serveres med ris/bulgur, samt grillet tomat, paprika og løk.

Hos dem finner du et familievennlig og hyggelig miljø som serverer sunne, deilige måltider til noen av Oslos beste priser. Hvis du ønsker et tradisjonelt tyrkisk måltid, er Saray Restaurant absolutt verdt et besøk.

 

Beirut Kebab

De er spesialister på kebab, men lager også pizza, saftige hamburgere, velsmakende shawarma rull, gyros, shishrulle, fiskeburger og fish and chips. De bruker kun ferske og gode råvarer.

De vet hvordan en god kebab skal lages og smake når du får lyst på en saftig kebab på Grønland.

 

Jønk

Hos Jønk finner du et fristende utvalg av spennende burgere, milkshakes og fries, i skikkelig amerikansk stil. På menyen står smash-burgere laget av nøye utvalgte råvarer med deilig tilbehør.

Alle Jønk sine burgere serveres «double patty», stekt til perfeksjon, og med topping som passer enhver smak. Det finnes også en rå vegetarvariant og en med kylling.

 

Shawarma

Hos Shawarma serverer de fantastisk shawarma og har i tillegg en spennende italiensk pizzameny, gode hamburgere og godt utvalg i smakfulle shawarma retter.

Shawarma er en variant av tyrkisk kebab, som brukes mye i Midtøsten.  Den består av skårede kjøttbiter, lam, sau, okse eller kylling, som grilles samtidig som de roterer på samme måte som kebab. Hovedforskjellen fra kebab er den spesielle sausen og krydderblandingen som brukes i shawarma. Pitabrød, shawarmalefser og pizzabunnene du får hos oss baker de selv. De leverer klargjort for takeaway om du ønsker å nyte maten hjemme.

 

Best Konditori

Hos Best Konditori er disken fylt til randen med deilige bakevarer og kaker. De kan friste med blant annet arabiske, kurdiske, tyrkiske og israelske godsaker. I tillegg er klassikerne marsipankake, sjokoladekake og fruktkake på plass i den velfylte disken. Andre favoritter er Kvæfjordkake, også kjent som verdens beste, Oreokake og Black Forest.

Best-teamet baker alt selv, i lokaler i Storgata i Oslo, før de fraktes til Smalgangen. Søtsakene fra Best kan nytes i lokalene på Grønlands Torg, gjerne ved vinduet med utsikt mot Smalgangen, eller du kan ta dem med deg på veien. Du kan også bestille kaker til alle anledninger. Best Konditori lager flotte bakverk basert på dine innspill og ønsker, gjerne med en personlig hilsen til jubilanten.

 

Vel bekomme og velkommen til Grønlands Torg!

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke