Marrokansk lammegryte

Ingrediensene finner du på Grønlands Torg. Foto: Shutterstock

Vårmat på Grønlands Torg

Våren er her, og hva er vel bedre enn en smakfull marokkansk lammegryte til middag? Denne retten kombinerer mørt lammekjøtt med krydder og tørket frukt – og bringer en eksotisk smaksopplevelse rett til middagsbordet ditt! Dette er lammegryten hele familien vil elske.

Alle ingrediensene finner du selvfølgelig her på Grønlands torg! Det er bare å ta turen innom Smalgangen 1 Kjøtt, GT frukt og grønt og Meny Grønlands Torg så finner alt det du trenger!

Ingredienser:

  • 14 stk. Gulrot.
  • 4 stk. løk
  • 600 g potet
  • 2 stk. rød chili
  • 4 ss solsikkeolje
  • 1600 g lammekjøtt
  • 100 g svisker
  • 100 g tørket aprikos
  • 100 g mandler
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 stk. hel kanel
  • 12 dl vann
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper

Fremgangsmåte:

1.Skrell og kutt gulrøtter, poteter og løk i biter.

2.Varm oljen i en tykkbunnet kjele over middels varme. Brun lammet på alle sider.

3.Tilsett de forberedte grønnsakene i kjelen og rør sammen.

4.Legg til svisker, aprikoser, mandler og dine valgte krydder. La alt steke sammen i noen minutter før du heller i vann.

5. La retten småkoke i omtrent 1,5 timer eller til lammet er mørt. Smak til med salt og pepper.

Server retten med ris, couscous eller brød.

Marokkansk lammegryte, også kjent som ‘Tagine,’ er en smakfull og duftende rett som fanger sjelen av marokkansk matlaging med mørt lam, krydder og gode grønnsaker.

Håper det smaker!

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke