Tradisjonell libanesisk tabbouleh salat

Tradisjonell libanesisk tabbouleh salat er en herlig rett som sprudler av friskhet fra mynte, persille og tomater. Ingrediensene får du kjøpt på Grønlands torg Frukt og Grønt. Her er en enkel oppskrift:

FOTO: Shutterstock

 Ingredienser: 

•2,5 dl bulgurhvete 

•3,5 dl kokende vann 

•6 ss sitronsaft

•6 ss olivenolje 

•5 dl fersk persille, finhakket 

•2,5 dl ferske mynteblader, finhakket 

•2 tomater, i terninger 

•1/2 agurk, i terninger •

3 vårløk, i tynne skiver 

•Salt og pepper etter smak

TIPS! Å bruke salatblader til anretning er en populær måte å servere retten på. Fremgangsmåte:

1.Legg bulgurhvete i en varmebestandig bolle. Hell det kokende vannet over bulguren, dekk til og la den stå i ca. 20-30 minutter eller til vannet er absorbert. Rør forsiktig med en gaffel og la det avkjølestilromtemperatur.

 2.Visp sammen sitronsaft og olivenolje i en liten bollefor å lage dressingen. Smak tilmed salt og pepper. 

3.Bruke enstor bolle for å blandebulgur, persille, mynte, tomater, agurk og vårløk. 

4.Påfør så dressingen og bland forsiktig tilalt er jevnt fordelt.

5.Smak og juster krydderet etter behov.

Du kan tilsette mer sitronsaft, olivenolje, salt eller pepper etter smak. Denne libanesiske tabbouleh-salaten er lett, forfriskende og perfekt til sensommeren.

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke