Høsten sniker seg på – det blir kaldere og våtere ute, og det er tid for mer innekos. Hva er vel bedre enn å innvie årstiden med deilige grønnsaker i alle farger og fasonger?

Hos Meny Grønland får du både råvarene og ekspertisen. Syns du det er vanskelig å finne ut hva du skal ha til middag? Spør en ansatt i butikken eller ta med deg et inspirerende oppskriftshefte hjem.

Lyst på noe fargerikt, sunt og godt? Da bør du teste bakte rotgrønnsaker med honning og feta. Følg oppskriften under eller bruk det du har i kjøleskapet. Alle rotgrønnsaker og beter passer sammen.

Bilde lånt fra meny.no

DETTE TRENGER DU:

  • 2 stk rødbeter
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk liten sellerirot
  • 2 stk persillerot
  • 2 stk pastinakk
  • 1 stk rødløk
  • 200 g kokefaste poteter
  • 2 ss olivenolje
  • 4 ss honning
  • 150 g fetaost
  • 4 ss gresskarkjerner
  • 4 ss frisk dill , finhakket

SLIK GJØR DU:

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Skrell grønnsakene og del dem i staver eller grove biter. Del rødløken i båter og potetene i to eller fire. Ha grønnsakene i en ildfast form og vend dem i olje, salt og pepper.
  • Stek grønnsakene midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Ta formen ut av ovnen og vend inn honning.
  • Stek grønnsakene videre i ca 15-20 minutter til de er gylne og møre.
  • Vend inn finhakket dill, anrett grønnsakene på et fat, og topp med fetaost og gresskarkjerner.
  • Server.

Vil du ha et komplett middagsmåltid? Legg til fisk, kjøtt eller kikerter så har du hele middagen klar.

Lykke til og godt måltid!

Oppskrift og bilde hentet fra meny.no

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke