Forfriskende Sommerruller!

Foto: shutterstock

Velkommen til en frisk og fargerik matopplevelse med sommerruller! Disse lekre, vietnamesisk-inspirerte rullene er det perfekte valget for varme sommerdager når du ønsker noe lett, sunt og smakfullt. I denne artikkelen finner du også oppskriften til en herlig peanøttsaus til å dippe sommerrullene i! Ingrediensene får du kjøpt på Grønlands torg!

Oppskrift til sommerullene, du trenger: 

•Rispapirark 

•Gulrøtter 

•Agurk 

•Fersk koriander og mynte 

•Bønnespirer 

•Risnudler 

•Peanøtter 

•Cashewnøtter 

•Lime 

•Tofu

Vær kreativ og tilpass oppskriftenetter dine egne preferanser og tilgjengelige ingredienser. Det finnes ingen fasitsvar når det gjelder hva som kan inkluderes i sommerrullene.

Fremgangsmåtesommerruller:

1.Kutt alle ingrediensene i tynne strimler eller biter. 

2.Kok risnudler etter anvisning på pakken, og la dem avkjøles.

3.Fyll en stor bolle med varmt vann. Dypp ett rispapirark om gangen i vannet i omtrent 5-10 sekunder, til det blir mykt og smidig. Legg det flatt på en tallerken eller et skjærebrett.

4.Påfør en moderat mengde avfylleti en stripe pårispapiret.Brett forsiktig kantene på kortsiden for så å rulle den forsiktig sammen. Pass på at alt fyllet får plass i rispapiret og stram til. Vær forsiktig – papiret kan sprekke opp.

Oppskrift til peanøttsaus/dipp

Du trenger:

 •6 ss peanøttsmør 

•2 ss soyasaus (eller tamari for glutenfri)

 •1,5 ss lønnesirup 

•Saften fra 0,5 lime 

•0,5 ss sriracha 

•7 ss vann

Bland sammen alle ingrediensene til en jevn og fyldig saus. Juster konsistensen ved å tilsette mer vann etter behov. Smak til med mer sriracha for en sterkere smak om ønskelig.

Server sommerrullene med peanøttsausen og nyt den forfriskende middagen!

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke