I desember 2019 startet Ole Kristian Samuelsen og Magnus Liøkel en lukket matprofil på Instagram for nære venner. Under nedstengningen i mars 2020 åpnet de kontoen. Nesten 40k trofaste følgere og en kokebok senere slår vi av en prat med Sultne Gutter i Smalgangen.

Ujålete mat og litt mer jålete borddekking

De har vært sammen i fire år, og utfyller hverandre godt. Ole er den ekstroverte og pratsomme, Magnus er den introverte og litt mer reserverte. Det gjør at vi balanserer hverandre og fungerer som et bra vertskap. Magnus får stå i fred og ro å lage mat, mens Ole kan holde gjestene varme og glade. Nå står de og deler et beger med fylte oliven, og snakker om sin egen nylanserte bok, På Deling.

«Boka heter På deling og handler om deleretter, altså mat du kan sette rett på bordet og la gjestene forsyne seg av selv. Målet med boka er å gjøre det enklere og morsommere for folk å invitere hjem på middag, brunsj eller frokost.»

Når Sultne Gutter lager mat prøver å bruke råvarer i sesong og holde seg til enkle teknikker.

«Vi klarer oss stort sett med en kniv, en fjøl og en komfyr,» konstanterer de.

Pasta og…

Å tusle rundt i Oslo på måfå er noe av de beste de vet. Både pasta carbonara og sitronpasta står høyt i kurs når gutta skal servere noe enkelt og godt hjemme. Når de er i nabolaget og de skal ha noe godt til middag er svaret enstemmig:

«Saray! Autentisk mat fra det tyrkiske kjøkkenet. Spesielt grillmaten er fantastisk. Også er det bare generelt noe med energien her på Grønland, som vi ikke helt klarer å beskrive, men som vi liker godt. Den finner du ingen andre steder i byen.»

Lyst på Sultne Gutters sitronpasta, velsmakende retter og gode tips? Følg Sultne Gutter, da vel!

 

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke