Sommer og grillsesong er definitivt favoritten, men Kaayne engasjerer publikummet sitt med upretensiøse og energiske matvideoer – hver dag, hele året. Oppskriften er enkel; god mat som alle kan lage, en klype humor og en god dæsj personlighet.

Vi møter han på Grønlands Torg hvor innkjøp til dagens middag står på planen.

«Vi må ha en biff fra slakter´n her borte. En saftig biff med fries og freshe grønnsaker slår aldri feil. Vi skal jo spise mindre kjøtt osv, men en god biff er nok grunnen til at jeg aldri blir vegetarianer» forteller han med et smil.

Han tar en rask svipe innom HomeQ for å finne ei fjøl han kan dandere biffen på. Det skal være ufiltrert, enkelt og rett på sak.

«Jeg får mye tilbakemeldinger, spesielt fra menn, som sier at de trodde ikke de kunne lage noe særlig mat, men at jeg får det til å virke enkelt og at de får lyst til å prøve – det er hyggelig.»

Han saumfarer grønnsakshyllene på Grønlands Torg Frukt og Grønt med stort engasjement, og stopper ved det han mener må være verdens største granateple.

«Shit – den er svær!»

«De har så mye digge råvarer her, jeg finner alltid noe nytt og spennende.» legger han til før han putter et par store poteter i posen.

Interessen for mat har alltid vært der. Som barn bodde han både i Thailand og Kambodsja og  mye av interessen for ulike kulturer, råvarer og smaker kommer derfra.

«Da jeg bodde der nede spiste jeg mye god mat. Mye god gatemat og mat med mye smak. Jeg husker jeg kom hjem til Norge og tenkte at maten her var litt kjedelig.»

For Kaayne handler det ikke om å gjøre alt riktig. Det trenger ikke se bra ut og det trenger ikke alltid å være sunt.

«Det er så mye nostalgi i mat. Jeg vil at folk skal tørre å være stolte av det de syns er godt, selv om det ikke nødvendigvis er så sunt eller «riktig.»

«Jeg tror det er viktig å vise personlighet, tørre å være seg selv. En oppskrift kan enkelt kopieres, men personligheten din kan ingen kopiere.»

Mens praten går skjønner vi hva han snakker om – han er virkelig like likandes og nedpå som han fremstår i sosiale medier. Selv tror han dette er mye av nøkkelen til at det han gjør blir så godt mottatt.

«Jeg tror jeg ufarliggjør matlaging litt ved å vise at det ikke trenger å se bra ut, og det trenger ikke å være vanskelig. Det er ikke noe fokus på sunn eller usunn mat – det er enkelt og ærlig. Jeg gjør kanskje litt opprør mot det perfekte og det polerte.»

«Jeg prøver ikke å bli likt av alle. Jeg gjør min greie og jeg tror folk legger merke til at jeg trives med det jeg gjør.»

Følg Kaayne for enkle, morsomme og inspirerende tips og triks her!

 

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke