Foto: Shutterstock

Utforsk sauser fra det asiatiske kjøkken!

Dykk ned i en verden av smak og aromaer mens vi utforsker den spennende paletten av sauser som har formet det asiatiske kjøkkenet. Enten du er nybegynner eller en erfaren på kjøkkenet, vil denne guiden inspirere deg til å lage deilige, autentiske retter.

Disse sausene kan brukes til en stor mengde varierende matretter og er absolutt «must haves» til kjøkkenet ditt!

Sriracha:

Dette stammer fra det thailandske kjøkkenet og brukes som en dipp-saus. Det er også svært kjent som et krydder i den vietnamesiske retten Phô. Sausen er sterk og kan fint brukes på alle retter som skal «spices» opp.

Ingredienser: chili, eddik, syltet hvitløk, salt, sukker

Søt chilisaus: (Nam chim kai):

Dette er en thailandsk saus som betyr «saus før kylling» på Thailandsk. Denne sausen er populær i Thailandsk, Malaysisk og vestlig matlaging. Sausen passer godt til ris og kan brukes som dipp til alle mulige retter og snacks.

Ingredienser: rød chili, risvineddik, fiskesaus, sukker eller honning

Østerssaus:

Denne sausen lages ved å koke østers, sukker og salt. Sausen har en smaksammensetning som er salt, søt og fyldig. En veldig simpel saus som hører mest hjemme i det kinesiske kjøkkenet. Men blir også brukt i thai, malaysisk og vietnamesiske retter.

Ingredienser: østers, sukker, salt

Søt soyasaus (kecap manis):

Dette er en mye søtere og tykkere soyasaus enn det vanlige japanske soyasausen vi bruker. Denne sausen lages med palmesukker og melasse for å gi den en mørk, søt smak. Den er mest kjent for i indonesisk mat, som for eksempel i «satay» men den brukes også i det kinesiske kjøkkenet.

Ingredienser: vann, soyabønner, hvete , salt, sukker og spriteddik.

Fiskesaus:

Fiskesaus har flere opprinnelsesteder, ikke bare i Asia. Romerene begynte å fermentere fisk med salt for å lage saus. Denne metoden ble senere brakt Øst-Asia, der den ble svært viktig i matlagingen. Den ligner veldig på Worcestershire-saus. Sausen er essensielle i en god rekke populære retter fra Asia, blant annet i pad thai, pho og ulike woker.

Ingredienser: fisk, saus

Hoisinsaus:

Dette er en tykk, mørk saus som brukes i det kinesiske kjøkkenet. Navnet betyr «sjømat»; men det har ingenting med sjøen å gjøre, men er kjent for å passe godt til sjømat.

Ingredienser: soyabønner, sesam, hvete, sukker, salt, hvitløk, chilipepper

Alle sausene får du tak i på Grønlands torg sin frukt og grønt butikk!

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke