Pavlova til 17.mai
17. mai nærmer seg, og det er på tide å forberede seg til en festlig feiring! Hva med å imponere gjestene dine med en deilig Pavlova? Pavlova er en klassiker som kombinerer sprø marengsbunn, myk krem og friske bær. Det er en fantastisk kombinasjon av teksturer og smaker som vil få smaksløkene til å danse av glede. Alle ingrediensene finner du her på Grønlands torg!
INGREDIENSER:
Marengsbunn
- 4 stk. eggehvite
- 0,25 ts salt
- 250 g sukker
- 2 ts maisenna
- 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik
Eggekrem
- 4 stk. eggeplomme
- 3 dl melk
- 0,5 dl sukker
- 1 ss maisenna
- 3 stk. gelatinplater
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 400 g jordbær
- 125 g friske bringebær
- 125 g friske bjørnebær
- 125 g friske blåbær
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.
- Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
- Sikt maisenna og ha hvitvinseddik i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
- Legg et ark bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform eller en tallerken, 24-26 cm i diameter. Fordel blandingen i sirkelen og form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.
- Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
- Ha eggeplommer, melk, sukker og maisenna til eggekrem i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.
- Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.
- Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen.
- Legg marengsbunnen på et fat. Ha på kremblandingen og pynt med friske bær.
Vi håper det smaker og at du får en nydelig 17.mai-feiring med venner og familie!
Oppskrift fra matprat.no