Vi kan reise verden rundt på søken etter en særegen opplevelse, eller vi kan finne veien til nærmeste t-banestasjon retning Grønlands Torg. Eller forresten, enda bedre – ta beina fatt og ta til oss alle inntrykkene på veien til restaurantene og serveringsstedene i Smalgangen som endelig har åpnet igjen!

De beste minnene vi har er ofte de som ikke kan gjenskapes på Instagram eller forklares til noen som ikke var der, da disse opplevelsene gjerne vekker flere sanser i oss. Vi kan kjenne varmen slå mot oss når feriedestinasjonen er nådd og dørene til flyet åpnes. Vi kan si at farmor lukter tryggest i verden, og med hånden på hjertet si at vi kommer til å huske den lukten for alltid. Vi kan stoppe midt på fortauet, lukke øynene og høre på lyden av trafikk og teskjeer som klirrer mot kaffekopper. Vi kan gå på oppdagelsesferd i nabolaget for å oppleve en verden hvor norsk husmannskost møter kebab. Vi kan spise side om side med landets beste kokker, som lokkes nettopp hit for de mest autentiske, verdensomspennende matrettene Oslo har å by på. Et ujålete sted du besøker om og om igjen.

Hvor, spør du? I Smalgangen på Grønlands Torg, svarer vi.

 

 

Gutta hos Beirut er alltid til å stole på når du blir fysen på byens beste tradisjonelle kebab. Eller kanskje magen heller skriker etter den Shawarmaen kompisen aldri slutter å snakke om? Du vet, den som bare smaker bedre enn alle de andre uten at du klarer å forklare hvorfor. Svaret er Shawarma, og hemmeligheten er den hjemmelagede sausen og krydderblandingen det ikke engang er noe poeng å forsøke og smake seg til sammensetningen av. Spesielt god sies den å være når fotballaget ditt akkurat vant en viktig kamp, eller når sulten kommer smygende etter noen glass på pub’en. Og ja, vi snakker selvfølgelig om ikoniske Bob’s café og pub. Kjent for å være akkurat det den skal være – en sosial, klassisk brun pub med røverhistorier i veggene, rimelig servering og ansatte stamgjestene ser på som en del av familien. Og er du en av dem som synes fotball ses best sammen med et knippe kompiser med en kald en i hånda bør du svinge innom Flirt Cafe. Her snakker vi sportslig stemning med storskjermer i lokalet og når det er mesterskap som VM eller EM i fotball kan du se dine favorittlag spille hos oss. Hos Flirt vises også seriefotball fra Premier League, Champions League og Eliteserien.

 

 

Er du lei av svigermors tørre fyrstekake bør du svinge innom Best Konditori før neste familieselskap. Få kakespesialistene hos Best til å sette sammen en uforglemmelig boks med blant annet arabiske, kurdiske, tyrkiske og israelske godsaker. Garantert en vinner både på smak og originalitet! Borte hos svigermor bra, men hjemme hos mamma best? Husmannskost kommer i utallige varianter, og får det aller beste fra to destinasjoner hos Saray Restaurant og Smalgangen Spiseri. Hos Saray er det som å komme hjem til noen du aldri vil reise fra igjen. Den familievennlige restauranten legger sin stolthet i å servere hjemmelaget, tyrkisk mat laget med gode råvarer, på tradisjonelt vis. Pide og Børek lages på huset i steinovn og finner raskt veien til bordet og magen – vi lover. Er du heller i humør til litt flesk og duppe eller noe som har godgjort seg til perfeksjon i en langtidsstekende prosess, rekker Smalgangen Spiseri selvfølgelig opp hånden. Nyt en sesongbasert meny med det beste norsk husmannskost har å by på, selvfølgelig gjort med en spennende twist for moderne smaksløkers skyld. Men, hva med kaffen, lurer du? Nordmenn drikker mer kaffe enn de fleste andre nasjoner, og Coffeeheaven sørger for at ditt daglige behov dekkes. Hver dag, og enten sittende i kafeen eller i en take-away kopp med lokk.

 

 

Burger og øl med gutta? Den ultimate smash-burgeren har akkurat åpnet hos oss. Merk deg navnet, Jønk, og les mer om den varmt anbefalte burgeren her! Nyforelska-middag etterfulgt av Netflix & chill? Etterlengtet venninnekveld? Perfekt dagen-derpå take away? Turist i egen by-lunsj? Hos oss finner du ikke det pretensiøse, men du finner det autentiske. Du finner familieoppskrifter som har gått i arv og krysset verdenshav, lidenskap for håndverk du ikke finner noe annet sted i byen, og en varm atmosfære servert sammen med måltidet du garantert blir mett av. Enkelt og greit. Midt i Oslo. I selve kjernen av sentrum. Grønlands Torg. Kjøpesenteret uten tak. Smalgangen. Særegne opplevelser. Serveringsstedene uten store kjedekontorer og masseproduksjon.

Hvis du står midt i Smalgangen ser du åpne dører inn til matopplevelser fra hele verden, og mennesker som er lidenskapelig opptatt av det som er ekte. Hvor vil du ende opp i dag?

 

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke