Nå er desember rett rundt hjørnet og da er det på tide med litt ekstra julestemning! Og hva gir mer julestemning en å lage pepperkaker, fra bunn?
Det virker kanskje komplisert, men det er overaskende lett og ikke minst en koselig juleaktivitet. Her har du oppskriften til 100% garantert julestemning, og alle varene finner du på meny.
Ingredienser:
150 g smør
1 dl lys sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
450 g hvetemel
0,5 ts malt ingefær
0,5 ts malt nellik
0,5 ts fint pepper
2 ts malt kanel
1 ts bakepulver
Slik gjør du:
Pepperkakedeig:
Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til sukkeret er helt smeltet.
Når smøret smeltes på denne måten er det lettere å kjevle tynnere pepperkaker, noe som gjør dem sprøere.
Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten.
Bland det meste av melet sammen med krydderet og bakepulver, og sikt det i blandingen i 2-3 omganger. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag.
Lag pepperkaker:
Strø litt mel på bordet. Elt deigen og kjevle den ut til den er ca 3 mm tykk. Bruk pepperkakeformer til å stikke ut ulike figurer.
Husk å lage et hull i toppen hvis du har tenkt til å henge dem opp.
Stek pepperkakene gyllenbrune ved 175 grader i ca 10 minutter. Pass på så de ikke blir for mørke i fargen.
Bruk en stekespade til å løfte pepperkakene forsiktig over på en rist, og la dem avkjøle seg der. Det er først når de er avkjølt at de blir sprø.
Når du skal pynte pepperkakene med melis kan du klippe et bittelite hull i hjørnet på en brødpose, og bruke den som sprøytepose når du skal dekorere.
Pynt med melis, nonstop, kakestrøssel og sjokolade – her er det kun fantasien som setter grenser! Oppbevar pepperkakene i tett kakeboks. Dersom de er pyntet med melis og sjokolade kan dette gjøre dem myke, og de vil ikke holde like lenge.
Nyt de deilige hjemmelagde pepperkakene!
Oppskrift og bilde hentet fra meny.no.