Isabella er bare 22 år men har allerede rukket å gjøre seg bemerket i sosiale medier med sine drøye 91 000 følgere og nesten 3 millioner likerklikk på TikTok. Nisjen er mat – testing av oppskrifter, trender, restauranter og ulike challenges.

Sola gløtter inn i Smalgangen og det er en sprudlende jente som møter oss på torget. Isabella har en ny oppskrift hun skal teste og listen over ingredienser er lang!

Hva er du på jakt etter i dag?
«Jeg skal lage Birria Taco. Jeg har hørt at de har geit hos slakteren så jeg håper jeg kan få med meg det. Jeg gleder meg også til å sjekke ut frukt og grønt – jeg trenger sykt mye forskjellig chili, og masse krydder.»

Den trendy tacoretten hun skal lage inneholder blant annet guajillo – og ancho chili. Hun kjører et raskt googlesøk før hun gyver løs på grønnsakshyllene hos Grønlands Torg Frukt og Grønt. Her mangler det ikke på utvalget. Grønnsakene er linet opp på rekke og rad og i krydderhyllene er det som en eksplosjon av eksotiske krydder og urter.

«Jeg har vært ganske «basic» i matveien, men nå som jeg har testet så utrolig mye forskjellig har det definitivt åpnet opp for nye spennende smaker.»

TIKTOK-SUKSESS OG FAMILIETRADISJONER

TikTok-suksessen var en tilfeldighet. Da koronaen kom var det lite å gjøre og mye av tiden gikk med til å skrolle seg gjennom mer eller mindre inspirerende videoer på sosiale medier. En dag bestemte hun seg for å prøve selv.

«Jeg hadde ingen plan, jeg tenkte bare at dette vil jeg prøve.» forteller Isabella.

Det startet med noen random videoer, etterhvert ble det testing av ulike trender som igjen resulterte i hennes faste videospalte «La oss teste…».

«Jeg tror folk liker at det ikke er noe press på kanalen min. Det er uhøytidelig, gøy, og jeg tester absolutt alt.»

Isabella er halvt norsk og halvt sør-afrikansk. Mat har alltid vært et sentralt samlingspunkt i familien, men det var absolutt ikke en selvfølge at det var det hun skulle ende opp med.

«Jeg har alltid vært sykt glad i mat og jeg spiser mye, men jeg visste ikke at det skulle være så gøy å faktisk lage det.»

Hvor henter du inspirasjon fra?
«Bestemor er nok den største inspirasjonskilden. Hun lager alltid så sinnsykt god mat, og alt er laget fra bunnen av. Jeg håper jeg også blir sånn – den som inviterer og fyller bordet med alle slags retter.»

Selv om TikTok-suksessen og følgesskaren har vokst seg stor har Isabella beina godt plantet på jorda.

«Jeg setter utrolig stor pris på de som følger meg og engasjerer seg i videoene mine. Jeg prøver så ofte jeg kan å teste oppskrifter og utfordringer som følgerne mine gir meg – jeg vil at de skal føle seg hørt og sett.»

Følgerne hennes representerer hele spekteret – alt fra unge gutter og jenter, til voksne damer som gjerne gir noen mattips på veien.

Hva er det som slår best an?
«Oppskrifter og retter som folk tenker at er vanskelig å lage. De ser meg gjøre det og tenker litt sånn; kan hun så kan jeg. Jeg håper jo at jeg kan inspirere folk til å prøve ut nye ting også.»

Vi gleder oss til å se resultatet av Birria Tacoen, og kanskje blir du inspirert til å prøve du også?!

Følg Isabella for matinspirasjon, restauranttips og morsomme challenges her.

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke