SY DIN EGEN SOMMERKJOLE

Ingrid Vik Lysne deler oppskriften med oss

Lyst til å sy selv? Nå kan du få det til. Denne kjolen er enkel å få til selv for deg som ikke har sydd mye før. Den er så absolutt blitt min favoritt, kanskje det blir din også?

 

 

Jeg, Ingrid Vik Lysne, lærer bort søm og redesign i sosiale medier. Jeg deler sy-oppskrifter og viser hvordan du kan sy om klærne dine for å få dem til å vare lenger.

Jeg er kanskje mest kjent fra Symesterskapet på NRK 1 og for mine klær designet av broderte duker. Flere av mine oppskrifter finner du på @ingridviklysne på Instagram, YouTube, TikTok og Facebook.

“Min nyeste
sommerkjole er
sydd i stoff fra
SAAB Tekstil.”

Finner alt på Grønlands Torg

 

Jeg er veldig glad i Grønlands Torg. Jeg er alltid på utkikk etter nye tekstiler, bånd og spennende redesign-prosjekter, og Grønlands Torg har alt dette. Min nyeste sommerkjole er sydd i stoff fra SAAB Tekstil. Kjolen er designet så den skal være enkel å sy, deilig å ha på og fungere både til hverdag og fest.

.

Enkelt og lett

 

Håper du vil sy kjolen du også! Du trenger ikke mønster, bare en topp du har fra før. Kjolen kan sys til alle aldre – fra baby til voksen. Oppskriften passer for både nybegynnere og erfarne syere. Jeg vil veldig gjerne se bilde av kjolen din. Tagg meg i sosiale medier, eller send meg bilde.

Lykke til!

STEG FOR STEG:

Straks har du ny sommerkjole.
Gratulerer og god sommer!

1.

Finn et fast stoff du liker. Jeg ble helt forelsket i denne blomstrede viskosen fra Saab tekstil. Kjolen kan også sys i andre faste stoffer, for eksempel bomull eller lin, eller gamle gardiner, duker og sengesett.

2.

Finn frem en topp du har fra før. Det kan også være en t-skjorte eller genser. Finn ut hvor lang du vil at kjolen skal være ved å legge deg oppå stoffet. Klipp rundt toppen, 1 cm utenfor kanten. Hvis toppen din er tettsittende, kan det være lurt å legge til et par cm til, så kjolen ikke blir for trang til slutt.

3.

Når du har klippet den ene halvsiden, bretter du denne over og klipper ut resten, slik at delen blir symmetrisk.

4.

Bruk den første delen til å klippe ut en identisk del.

5.

Klipp deretter halsåpningen større på den ene delen. Dette er frontdelen din. For å sjekke om halsåpningen har blitt stor nok, kan du nåle sammen skuldrene og trekke kjolen over hodet.

6.

For at kantene ikke skal frynse seg, syr du langs kanten med sikk-sakk-sting eller overlock.

7.

Deretter legger du delene mot hverandre, med rettsiden av stoffet inn. Sy sammen i toppen av skuldrene og i siden.

8.

For hver søm stryker du sømrommet (kantene) fra hverandre med et strykejern.

9.

For å få en pen avslutning, bretter du kanten ned og syr en søm oppå. Gjør dette i halsen og nederst på kjolen.

Phu!
Nå mangler
bare volangene,
så er du i mål.

10.

Så er det tid for å lage skulderpynten. Skulderpynten består av volanger som rynkes og deretter festes på kjolen. Klipp ut to ringer med disse målene. Dersom kjolen sys til barn, kan ringene gjøres mindre. Ringene skal ha en åpning.

11.

Sy sikk-sakk eller overlock langs alle kantene.

12.

Nå skal du sy rynketråd. Ha lav trådspenning på symaskinen og still inn på maks stinglengde. Langs innsiden av ringen syr du to sømmer, 1 cm fra hverandre. Start og stopp uten å feste tråden, og la det henge igjen noen cm tråd i hver ende.

13.

Deretter drar du forsiktig i undertrådene slik at stoffet rynker seg. Rynk til innsiden av volangen er ca. 25 cm, eller mindre hvis du lager en barnekjole.

14.

Nål volangene til kjolen på denne måten og sy midt mellom de to rynketrådene. Sy ned kanten på resten armåpningen.

 

 

 

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke