Kaaynelagermat er Norges kanskje mest upretensiøse matkonto, og han er like jordnær og blid som han fremstår på Instagram. Vi møter Kaayne utenfor Grønlands Torg Frukt og Grønt for å handle inn til dagens middag!

47 nasjonalretter og nedpå kokkelering

«Essensen av kaaynelagermat er humor, raske klipp og digg mat. Folk har nå en stund vært veldig opptatte av å spise sunn mat, men jeg tror folk synes det er avslappende å finne en så upretensiøs matkonto som jeg har. Kanskje fordi det virker mer ekte og ærlig. Og at jeg ikke dømmer folk for hva de velger å spise, så lenge de synes det er digg og ikke ulovlig,» sier han mens han plukker med seg sopp i en pose.

Veien til en av Norges mest fulgte matkontoer tilhører i dag Kaayne, men det startet imidlertid ikke med nedpå hverdagsmat de fleste kan lage.

«Alt startet egentlig da kona og jeg bestemte oss for å lage en matblogg. Konseptet var da å skulle lage alle verdens nasjonalretter. Det viste seg å være et ganske ambisiøst prosjekt, og vanskelig å få tak i en del råvarer som ikke er hverdagskost her hjemme. Vi fikk laget 47 nasjonalretter før vi bestemte oss for å heller få over til populærmat,» ler Kaayne.

Lave skuldre og en god biff!

Jeg tenker alle kan lage god mat hvis de bare prøver, og jeg er ingen tilhenger av pretensiøse kokker som sier “dette er godt og dette er ikke godt”. Det viktigste er vel at du selv liker den maten du lager. Ikke sett for høye forventninger til deg selv. Begynn med det enkleste og bli god på det, så kan du jobbe deg oppover. Det er slik kokeboka mi “Sånn her lager du…” er lagt opp – i tre forskjellige vanskelighetsgrader. Da er det enkelt for nybegynnere eller de som ikke har så god tid, å begynne på det enkleste nivået. Du kan også spare mye tid ved å forberede det du kan til maten dagen før.»

Når han er i nabolaget stikker han hyppig innom både Grønlands Torg Kjøtt og Grønlands Torg Frukt & Grønt. Mannen som elsker spennende matretter og nye smaker trekker frem nettopp disse to som destinasjoner før et godt måltid skal lages hjemme.

«Det diggeste jeg vet om må nok være en god biff. Det er veldig lite som slår det. Og det er en av grunnene til at jeg ennå ikke har klart å bli vegetarianer, selv om jeg har prøvd flere ganger. Men jeg har i hvert fall klart å kutte ned på kjøttforbruket.»

Følg Kaayne på Instagram for humor, godt humør og matglede som passer absolutt alle!

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke