Noe av det hyggeligste som finnes er å samles rundt kjøkkenbordet for å lage årets julebakst. Pepperkaker er en selvskreven slager hos familiens minste, og i år har vi lagt vår elsk på litt inspirasjon fra Italia, nemlig den tradisjonelle kaffekosen Biscotti. For å gi den et hint av jul har vi tilsatt safran, akkurat i tide til Lucia-feiringen den 13.desember.

Julens Biscotti med safran

Du trenger:

100 g smør

2 dl sukker

1 ts bakepulver

skall av én sitron

1 egg

4 dl mel

25 g valnøtter

0,75 g safran

Slik gjør du:

Varm ovnen til 175 grader. Finhakk eller rasp sitronskall og grovhakk nøttene. Kna alle ingrediensene sammen med hendene. Fukt hendene med vann og form deigen til ett eller flere rektangel på stekeplaten (ca. 10 x 30 cm).

Stek i ca.35 minutter midt i ovnen. Når rektanglene er stekt tar du dem ut og skjærer tynne skiver som du legger på høykant på stekebrettet. Stek videre i ca.15 minutter.

Avkjøl og oppbevar biscotti’en tørt. Kjempeenkelt å lage, og perfekt til årets julefat!

Alt du trenger til årets julebakst finner du hos Meny, og pynten du trenger for å lage julestemning hjemme finner du hos blant annet Noe for Enhver og HomeQ. Ikke rukket å bake enda, men ønsker å gi bort noe spiselig i julen? Apotek1 har flotte gavepakker, og selvfølgelig Kongerøkelse som for mange er et absolutt må-ha i førjulstiden.

Vi gleder oss til å se dere i Smalgangen, og har du en oppskrift eller pepperkakehus du har lyst til å dele med oss – Finn oss på Instagram eller Facebook og tagg oss.

God førjulstid!

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke