Davinder Bedi – Elsker norsk jul

I 1984 kom Davinder Sing Bedi fra Punjab i India til Norge, et land totalt forskjellig fra der han vokste opp. Men, Davinder var innstilt på å møte sitt nye hjem med en interessert og positiv holdning, det har han levd opp til.

Davinder elsker Norge og beskriver seg selv som indisk med en stor touch av norsk. I 1987 kom også broren hans, Kamaljot Sing til Norge, i dag har brødrene familie og venner samlet rundt seg. – Vi trives kjempegodt her, vi har en flott jobb og vi har mange gode venner, Oslo er et bra sted, forteller brødrene.

Elsker jul og julegensere

Vi møter dem i butikken deres, Bedi´s, midt på Grønlands Torg. I butikken, som de har hatt siden 1995, selger de for det meste tøy til herre, men også litt til dame. Nå er brødrene i gang med å klargjøre til jul. – Jul er topp, smiler Davinder. Vi har alltid mye å gjøre og folk er så utrolig glade. Selv om det er mye innslag av India i hyllene er det en stor norsk hit som henger på veggen. – Vi selger enormt mange julegensere, ler Davinder. Det blir mange tusen frem mot jul og de kjøpes av mange nasjonaliteter. Brødrene tror det blir en like stor suksess som i fjor.

Julen er tid for fest i India

Både Davinder og broren er opptatt av jul, kanskje ikke helt vanlig for en indisk familie. – I India er det under 3% av befolkningen som feirer jul, det er de som er kristne, forklarer Davinder. Jul er jo en kristen tradisjon fortsetter han. Julen er likevel en tid for fest i India. – Det er innført to fridager i julen i India, forteller Davinder. Da pleier de fleste å samle familie og venner til felles kos.

Fin tid for familiehygge

For brødrene derimot har julen blitt stor. – Jul har blitt veldig viktig for oss, det er en fin tid hvor det er rom for å være sammen, sier Davinder. – Vi gleder oss å nyte fridagene med familie og venner.

Alle får det de liker best

Julaften skal de to brødrene med familie feire hjemme hos Davinder. – Vi liker å samle alle til middag, vi feirer norsk jul, smiler Davinder. På menyen står norsk julemat med alt kjent tilbehør. – Maten er veldig god, vi serverer litt forskjellig så får alle det de helst vil ha forklarer Davinder.

Juleslipset, en favoritt i 20 år

«Vi bytter til og med gardiner, ler Davinder. Hele familien bidrar til julerengjøring, skikkelig tradisjonell feiring har det blitt».

Tradisjonsrik julepynt og gaver til alle

Familien pynter også. I stuen blir det juletre og ellers fyller de huset med norsk julepynt. – Vi bytter til og med gardiner, ler Davinder. Hele familien bidrar til julerengjøring, skikkelig tradisjonell feiring har det blitt. – For oss var det viktig at barna våre, som vokser opp i Norge, får den samme opplevelsen og tradisjonen som alle deres venner, det er viktig å være inkludert, smiler Davinder. Familien har også julegaver, ønskene er tradisjonelle. – Hos barna går det i penger eller gjerne noe tøy, men jeg ønsker meg kun snille barn, sier Davinder med det store smilet sitt.

Bildene er tatt av Mari Svenningsen.

Begynn å skriv og trykk Enter for å søke